Sunday, September 14, 2014

Blogger: Liebster Award #1



okay.. ini satu program yang sangat menarik. kali pertama join. so belum lagi tahu serba serbi utk program ni. ditag oleh  Adilah. Isharudin . colon nombor 5

syarat2nya mudah dan senang. 
Berikut syarat-syaratnya, 

● mention blogger yang calonkan anda dan letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
    ● jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau
      ● calonkan 11 blogger lain yang anda tengok followers kurang daripada 1000
        ● buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut
          ● maklumkan kepada those bloggers

           So, ini jawapan kepada soalan yang ditujukan kepada  Adilah. Isharudin  :)

          1- Apa impian anda?
          Senaraikan 30 untuk simpanan diri sendiri, dan 3 untuk dikongsi kepada saya

          1. memberi kebahagiaan buat ibu dan ayahku, apa sahaja perkara yg membahagiakan dan mensejahterakan mereka.
          2. nak MELANCONG ke luar negeri ( terutama korea) 
          3. kumpul novel sebanyak mungkin 
          4. nak beli almari baru, tapi hajat belum kesampaian 
          5. nak duduk di rumah baru. kalau boleh rumah 2 tingkat. 
          6. beli New Hp 
          7. beli new Laptop 
          8. nak belajar memasak 
          9. ada seorang abang
          10. setiap bulan ada 'elaun' dari keluarga( kalau keluarga dah mampu dah)
          11. nak camera baru 
          12. Naik pesawat terbang.
          13. menonton film 3D
          14. ada bilik tidur sendiri
          15. nak mahir dalam bahasa lain kecuali melayu
          16. Ke Singapura & KL
          17. Beli MP4 player
          18. jangan ada cerewat dimuka
          19. kuruskan badan
          20. nak belajar tinggi2.. kalau boleh sampai phD
          21. nak sambut b'day dgn kawan2 dan family
          22. pandai bergaya
          23. nak jadi kebangaan keluarga
          24. semoga family dilimpahkan kebahagian dan murah rezeki
          25. ada seorang sahabat disaat gembira dan sedih
          26. jangan ada perkataan yang tidak baik keluar dari mulut ni
          27. setiap tahun b'day on 23 oct, ada orang bagi hadiah :)
          28. adakan reunion bila dah berpish dgn kawan2
          29. nak seseorang praise me if i done a good job 
          30. nak setiap bulan rasa kek yang sedap, manis.. 
          dikongsikan:
          no 2: belum pernah melancong kemana2, keluarga belum mampu lagi utk bawa jauh2. kalau dapat, nak pergi melancong ke korea bila dah ada duit sendiri.. insya-allah :)

          no 3: yang ni paling best. hantu novelkan? :) tapi terpaksa kumpul duit sendiri.

          no 27: kesiankan. Tak pernah terima hadiah bila b'day :( huhu.. setiap tahun b'day saya, keluarga saya tak pernah sambut. subuk dgn hal kerja. Last sambut pun dgn kawan2. Tak sangka mereka buat surprise party utk saya dan kawan2 yang b'day on october. Terharunya :) (hampir keluar air mata je). Thanks guys 

            

          2-Jenis manja atau berdikari?
          rasanya dua2..ikut waktu:) 

          3-Belajar/kerja?
          belajar 

          4-Part time side income?
          belum ada.. masih pelajar

          5-Kerja atau bisnes, mana pilihan?
          kalau dah besar. nak kerja. tapi bila ada free time, boleh buat bisnes sendiri (belum lagi tahu bisnes apa :)

          6-Pemimpin dikagumi?
          bapa saya :) 

          7-Apa jenis muzik kegemaran anda?
          random. ada kala layan lagu korea ( balled), cina, melayu.. 

          8-Apa hobi masa lapang atau minat atau kecenderungan anda?
          membaca novel :)

          9-Pandangan tentang kerja-kerja sukarelawan
          adalah suatu nilai dan amalan yang murni. Malahan, dalam hal-hal dan keadaan-keadaan tertentu, kesukarelaan dianggap suci. Kerana itulah, setiap yang terlibat dalam kerja-kerja dan program-program kesukarelaan, sama ada secara individu ataupun secara berkumpulan, sama ada sumbangannya itu adalah besar ataupun kecil, ia dianggap sebagai kerja dan program yang terpuji.


          Kesukarelaan juga adalah satu daripada nilai yang disanjung tinggi yang telah memungkinkan manusia terus hidup secara bermasyarakat dan berkongsi erti keberkawanan dan kemanusiaan dalam maksudnya yang sebenar, dari dahulu hingga sekarang, dan diyakini akan sampai bila-bilapun.


          10- Bercinta baru nikah atau nikah dahulu baru bercinta?Pilihan anda
          nikah dahulu baru bercinta.. lebih indah di alam perkahwinan :) 

          11-Siapa penyokong terkuat dalam hidup yang menjadi motivator dan pembakar semangat meneruskan langkah bila kamu down.
          kawan2 saya... 



          Sekarang saya akan taq 11 kawan blogger yang lain .. 
          calon2nya ialah : 


          1. http://yieweezer5915.blogspot.com/
          2. http://demahabbah.blogspot.com/
          3. http://www.syafiyahluv.com/
          4. http://www.nazatupperware.blogspot.com/
          5. http://notasangsemut.blogspot.com/
          6. http://ziraleeyas.blogspot.com/
          7. http://farah-wawa.blogspot.com/
          8. http://ciklisa99.blogspot.com/
          9. http://tentanghati98.blogspot.com/
          10. http://www.notashalimar.blogspot.com/
          11. http://www.mieranadhirah.com/



          And your questions…*drum roll please*
          1. Where is your favorite place in the world, dan why?
          2. What do you want to be when you grow up?
          3. What is the most embarrassing thing you’ve ever blogged about?
          4. What is your favorite instagram you’ve ever posted? (pictures encouraged)
          5. If I were a cocktail, I would be…
          6. If I had to listen on one song on repeat for a whole week, it would be…
          7. Describe your weirdest habit.
          8. What gets you out of bed in the morning?
          9. The weather is perfect and you have $100 in your pocket. You…
          10. Name three items that can always be found in your fridge.
          11. Write your own Dove chocolate wrapper fortune.




          Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

          2 comments:

          Adilah. Isharudin said...

          salam dearrr!!wah3.gigih bagi 30 dream! sebenarnya nak 3 je..yang 27 lg tu simpan kat diri je..hari2 baca supaya ada tindakan untuk mencapainya.hehe
          -yang bab kesukarelawan tu kemahen karangan dia tp gujjob!
          -yang dream no 19 tu insyaAllah akk bole bantu
          -ramai je student buat part time business and kerja , so no problem kalau adik nak try test and adjust dunia perniagaan nih!
          -im always ready to help klu nak bisnes parttime ^_^

          Chien si puteri said...

          hehe.. rajin sgt masa tu.. itulah tulis apa yang diimpikan selama ni..
          hehe, insya-allah kalau dah ada duit lebih ..:)
          yap, dibrunei ni pun ramai yg student pun ada yang dah jual barang2 on9.. tapi putri alum fikir lagi nak buka on9 apa.. dah ada niat je.. :)
          thanks sis... :) syg sis.. <3

          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...