Wednesday, January 20, 2016

Novel terbitan anaasa bulan january 2016


credit to Dinah novel 


# Curahan Cinta Niagara

Sinopsis:
Dia, gadis yang mendapat tempat di hati Faris. Kehadirannya merubah hidup lelaki ini. Namun, sukarnya dia untuk menghuni hati seorang yang bernama Mira Zahila.
“Aku sayangkan dia, Amir. Tapi dia tolak aku mentah-mentah.”- Faris
“Siapa? Mira?” – Amir“
“Mungkin dia bukan jodoh kau, Faris” -Dina
Impian Mira hanyalah untuk mendapat segulung ijazah. Demi keluarganya. Satu kejadian telah menyebabkan Mira bersetuju mengahwini Faris. Reda dengan ketentuanNYA, Mira berusaha menjadi isteri yang sempurna.
Namun, cinta Faris hanya sementara. Perginya dia meninggalkan cinta yang tersemat di hati.
Dek kerana sebuah wasiat, Mira berganti tikar. Abang ipar menjadi suami.
“Kalau Mira nak batalkan permintaan Faris tadi, beri satu alasan kukuh. Kalau alasan Mira masuk akal, kita sama-sama boleh batalkan,” - Farhan.
Bagi Farhan, wasiat itu sekadar pemudah cerita. Cintanya pada Mira berputik sejak pertemuan pertama di air terjun Niagara. Setelah Faris pergi, dia mula sangsi sejarah hidup Mira. Malah, kekuatan cintanya pada Mira juga tidak mampu menghapuskan gundah di hati. Mira berdiri demi Farhan. Walaupun hatinya didera dan diuji.
Aku dekat. Kau dekat! Mentera cinta yang menjadi penguat hatinya.
Mira ketepikan segala perasaan demi menangkis tuduhan buruk suami dan sekaligus menamatkan ribut di hati suaminya. Ketika bibit-bibit cinta mula subur, sekali lagi Mira diuji dengan kehadiran Azrin. Dalam sekelip mata, Azrin meragut cinta Farhan.
Niagara menyaksikan pertemuan mereka. Di situlah terdetik isyarat cinta pertama Farhan. Apakah cintanya juga tidak akan kering sepertimana curahan air terjun Niagara? Atau adakah ia akan membeku seperti bekunya air terjun Niagara di musim dingin? Curahan cinta Niagara menyaksikan segalanya.
Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...