Friday, July 19, 2013

Cara-cara nak cover malu,,,


1. Kalau tersepak batu: 
Jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bangun bila tak ada orang nampak..


2. Kalau terjatuh basikal: 

cepat-cepat naik basikal anda semula dan jatuhlah lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saja-saja buat lawak...


3. Kalau terjatuh tangga: 

terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...


4. Kalau terjatuh dalam longkang:

pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....


5. Kalau jatuh ketika nak naik bas:

jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....


6. Kalau terjatuh di depan bus stop:

terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalau takde..baring terus
sampai malam dan tak ada orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....


7. Kalau jatuh tergelincir kat lantai licin:

tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...


Pernah cuba? 


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

5 comments:

Arni vanilla said...

Wahh terbaiklahh :)

Chien si puteri said...
This comment has been removed by the author.
Chien si puteri said...

hehe.. tq kerana sudi singgah dan comment... jgn lupa untuk follow kalau belum! insya-allah saya akan follow kita balik~

...iSyA Purple* said...

haha.. kesian kat kawan kite kalo buat macam no. 7 tuuu..

Chien si puteri said...

yalah sis... confirm kawan kita tak sudi kawan sama kita.. buat malu juga...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...