Wednesday, August 7, 2013

LOBSTER bersos lemak cili api


bahan - bahan:
lobster
200g santan pekat
5 ulas bawang merah
2 biji buah keras
15 cili api (ikut suka kalau mahu pedas blh letak lebih)
serai diketuk
garam
serbuk perasa
serbuk kunyit

cara: 
1.lobster di kukus hingga masak dan di belah atasnya
2.bawang merah dan cili api di tumbuk lumat
3.santan di masak bersama bawang dan cili api
4.apabila agak pekat diletakkan garam dan serbuk perasa secukup rasa
5.buah keras ditumbuk dan dicampurkan ke dalam santan dan di masukkan juga serai yang diketuk.
6.apabila sudah pekat matikan api.
7.tuangkan sos lemak cili api ke atas lobster yg telah di susun dipinggan.sedia untuk dimakan.

selamat mencuba~ 



Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...