Monday, November 10, 2014

Novel mini terbitan Inspirasi Idea bulan november 2014Menarik daripada Inspirasi Idea Publication November ini. Kami bawakan Mini Novel Limited Edition Cinta Si Mamat Psiko! untuk anda. Sememangnya terhad! 

Tajuk :Cinta Si Mamat Psiko!
Karya : DoMi NiSa

Blurb: 
“Kurang ajar! Kau ni gila ke apa?! Suka hati cium orang. Sini Malaysia bukan Mexico bebas nak cium anak dara orang!” – Inas Harliana

Inas Harliana seorang gadis yang periang dan sering tersenyum. Kisah cintanya bermula bila dia disuruh menghantar kuih kepada jiran depan rumahnya. Pertemuan dengan anak sulung jirannya telah mencatat sejarah hitam buat gadis itu. 

“Kenapa kau kerap sangat datang rumah aku hah, perempuan pelik? Kau cuba nak ngorat aku ke?”- Uwais Faqih

Uwais Faqih pengidap penyakit mental. Pada mulanya kewujudan gadis bernama Inas langsung tidak memberi kesan. Namun hanya kerana sebuah senyuman, jantung yang beku kembali cair. 

“Hahaha…Inas,Inas. Tapi tak apa kalau orang lain tak nak, abang nak!”- Uwais Faqih

“Inas tak nak ke suami sendiri yang menyambut anak Inas nanti?”- Uzir Fattah

Uzir Fattah adik kepada Uwais dia telah lama menyimpan cinta kepada Inas. Sering kali isyarat hati dihantar kepada gadis itu namun Inas menolak dengan alasan dia tak ingin berkongsi suaminya dengan pesakit di hospital.

Antara abang dan adik, mana satukah akhirnya telah Inas pilih? Mungkinkah ketiganya terus terluka atau antara mereka ada yang mengundur diri?


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...