Monday, February 11, 2013

cross country race (rentas desa)



9/ 2 / 13:

Acara: crossed country race (rentas desa)

Hari ini sekolah saya menyediakan acara rentas desa rumah-rumah.  Bagi perempuan hanya 5 km dan lelaki 6 km. mula-mula memang saya cadang nak berjalan kaki bersama kawan-kawan saya, tapi… mereka pula yang berlari kedepan dulu. Jadi tinggaah saya bersama kawan saya yang sorang. Kamu bercadang nak berjalan saja. Tapi saya pula yang tinggalkan kawan saya di belakang. 

Sorry ye, kawan~ 

Back to story; Yang ni belum nak start di tempat berlepasan~

Disekolah; saya dan semua warga sekolah, termasuk cikgu-cikgu membuat SESI PEMANASAN BADAN DAN SENAMROBIK SEBELUM MEMULAKAN LARIAN . selepas tu saya kami mendengar ceramah mengenai rentas dessa ni pasal dimana letak minunam,  lelaki lari berapa kilo dan start dimana dan begitu juga dengan perempuan~, selepas tu saya diberikan tali warna merah. Nak tahu kenapa? Yang umurnya 15 tahun kebawah dapat tali warna merah, dan yang tali warna kuning ialah yang umurnya 15 tahun keatas…

Selepas tu kami diarahkan ke bas untuk pergi ke tempat berlepasan. Saya berjogging lepas tu semasa dijalan besar saya berjalan aje.letih benarlah semasa di pancang 1. selepas tu cikgu Azean menyuruh saya berjogging bersama dia.. itulah semasa di pancang 2 saya berjogging separuh aje bersama cikgu Azean.  Lepas tu cikgu cakap kalau saya tak dapat bertahan dan jogging lagi, dia lari dulu…so  jadi di block ke2 saya berjalan sampai  ke 3. 

hehe~ taulah saya tak berminat dengan sukan..memang letih bagi orang yang yang suka bersukan…

semasa tu di pancang ke 4 saya berjogging dan berlari bersama seorang cikgu. Tak taulah apa nama cikgu tu. cikgu tu yang ajak saya berjogging bersama dia. kami berlari lepas tu berjalan, jogging dan berjalan…menang best lah…^^

apabila sampai disekolah, kami berlari 300 metre lagi. akhirya saya digarisan penamat dan mendapat nombor 27, alhamdulilah sudah...tapi apabila sampai disekolah bada saya kajar-kajar begitu juga dengan tangan saya serta kepala saya pening benar...

kelebihan rentas desa bagi saya:
  • boleh membuang lemak yang terkandung dibadan saya
  • mengikat tali silutahim
  • acara ni tak kira kita kalah atau menang, asalkan kita enjoy untuk diri sendiri

kan acara ni ialah acara rentas desa rumah-rumah, so disini saya umumkan pemenang-rumah-rumah...

notice board bagi pelajar: 
  1. punai
  2. merbuk
  3. merpati
  4. puragam 
tahniah yang menang 10 ten perempuan dan lelaki B begitu juga dengan perempuan dan lelaki C...yang kalah, jangan kecewa...kalian boleh ikut serta tahun depan dan boleh juga ikut di acara olahraga rumah-rumah 2013...

notice board bagi cikgu-cikgu: 

untuk cikgu- cikgu perempuan dan lelaki, TAHNIAH diucapkan. cikgu -cikgu lelaki saya ingat pasalnya hanya 3 cikgu yang ikut serta bagi memeriahkan acara...ini listnya: 
  1. cikgu Mansyur- dari rumah puragam
  2. cikgu Aun - dari rumah punai
  3. cikgu Anuar -dari rumah merbuk 




walau bagaimanapun, saya juga tak lupa nak ucapkan" happy b'day "untuk Faris yang menyambuat ulang tahun kelahiran pada hari ni...

 wish dari Chien: 
  • semoga dipanjangkan umur, 
  • dimurah rezeki 
  • dipermudahan segala urusan selalu
  • dan segala doa akan dimakbulkan...amin^^





Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

2 comments:

Cikbintang said...

Boleh tlg emailkn no handphone? No hanhone ayah atau mak pun boleh..sbb selagi xada no tel sy xboleh poskan..harap dpt emailkan cepat..terima kasih

Nurmujahidah Ismail said...

wah dah lama tak rentas desa,, pernah gak no satu dulu,, hehehe,, sorry lambat follow,, happy blogging :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...