Tuesday, September 23, 2014

Selamat Hari Guru, cikgu! | 2014




Dah lama tak update blog ni. Fuhh..,dah jadi kulat dah sini. Anyway, buka je blog tadi, terkejut ku bila dapat lihat follower blog ni meningkat dari bulan lepas. Terharunya.. huhu :(. To all follower yang follow this blog, ur' re the best <3 

Cuti sekolah pun dah bermula. Dah masuk hari yang kedua pun. Seharian  santai hadap baca novel. hehe. Alhamdulilah baru selesai baca novel yang bertajuk "kekasihku popular BY phidot". Dah lama pendam rasa kan membaca tapi tidak kesampaianya bila September test tidak lama lagi kan menjelang... 


Ok, to the point
Nampak tajuk diatas?
 Its 23rd September 2014
Happy teachers day to ALL teachers out there~ 
^____^

Baru perasan hari ni hari bersejarah bagi guru-guru. 
berdirinya saya disini adalah ingin menyampaikan sedikit kata2
mukadimah...(ceeewaaahhhh)
isshh..formalnya...
aku ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua warga pendidik di Brunei ni. buat semua cikgu yang pernah dan tak serik mengajar & mencurahkan ilmu. Aku sentiasa doakan cikgu semua diberi kesihatan yang baik dan diberkati usia. Cikgu semua memang awesome :). Jasa cikgu akan dikenang hingga ke akhir hayat. Taip punya taip ni terkenang nostalgia bersama guru2 di sekolah dulu. Teringat pulak kenangan semasa disekolah... haii 


Erti sebenar seorang cikgu: 
C : cantik budi pekertinya
I : inovatif praktisnya
K : kreatif mindanya
G : garang semangatnya
U : unggul ilmunya

Terima Kasih Guru-Guruku :D
Kepada semua guru-guruku sama ada secara formal atau tidak formal, terima kasih diatas ilmu dan tunjuk ajar cikgu semua. Maafkan segala salah silapku dan minta halal semua ilmu. Segala yang baik atau buruk tetap kuambil buat pedoman diri. Jasa cikgu semua sudah pasti tidak dapatku balas, semoga diberi ganjaranNya dan semoga hidup cikgu semua dirahmati serta diberkati...amiin.

Buat cikgu-cikgu ;
-sekolah chung hwa kiudang, tutong
-sekolah menengah RIPAS 


” Guru bukan hanya di sekolah mahupun di universiti. Guru adalah orang yang telah mengajar sesuatu ilmu kepada diri kita. Tidak kira peringkat umurnya, agamanya dan bangsanya. Hargailah diri mereka. Tanpa mereka kita tidak berada pada tahap ini. ” MS

“Sekeras mana pun hati anak-anak didik kita, percayalah akan ada satu tangan yang akan menarik kita masuk ke dalam syurga”

'Jadilah seorang guru yg hadirnya di TUNGGU, hilangnya di RINDU, ilmunya di BURU, nasihatnya di SERU, tingkahlakunya di TIRU dan KEHILANGANNYA diiringi doa restu."Selamat Hari Guru"


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

6 comments:

Rebellioncute Mischievous said...

Cikgu adalah jentera yg menggerakkan pemikiran manusia.. semoga apa yg diajar akan diingati oleh semua pelajar..epy teacher day :)

#done follow kamu.
jemput singgah sini plak ye..http://aienlieyrusli.blogspot.com

Chien si puteri said...

done also following u.. thanks follow me and singgah lagi ke blog ku if ada masa lapang :)

jaymiee said...

selamat meng update blog yer..hehe...

Azyyati Liah said...

Salam kenal. Saja blogwalking dan singgah. Done following you. Jemput singgah

http://azyyatiliah.blogspot.com/

Chien si puteri said...

salam perkenalan jugak ;) done following u.. thanks kerana sudi follow.. jemput2 datang lagi k.. ?

Chien si puteri said...

thanks awak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...