Sunday, February 17, 2013

Hadiah Dari Blogger & Pengumuman Penting...!






Terima kasih banyak-banyak kepada blogger awesome diatas hadiah yang diberikan...tak sangka menang GA yang dianjurkan oleh korang. Saya gembira tak terhingga..

ANNOUNCEMENT! disini ada perkara penting yang saya nak begitahu;
mulai hari ni saya tak akan joined apa-apa segment  kecuali segment yang menyediakan hadiah edit blog, header, banner dan hadiah-hadiah yang kecil je...

sebab kenapa saya tak akan joined giveaway dan segment?
kerana ada satu giveaway yang saya menang, menang hadiahnya sudah sampai ke Brunei  tapi barangnya kena tahan oleh pihak polis kastam dan saya terpaksa bayar dendanya sebabnya hadiah mengunakan kotak. (macam gambar dibawa) . Kalau menggunakan kotak yang dihantar dari luar negara menang polis kastam akan fikir lain 
( mana tahu dadah ke, ubat haram ke kan ) dan saya kena suruh ambil pada hari Isnin..


Kalau guna pakai bungkusan macam ni tak apa sebabnya apabila kita ambil dari post office, kita kena suruh buka dan mereka akan tulis apa benda didalamnya sebelum kita boleh bawa balik benda tu ke rumah macam gambar hadiah yang saya menang dari GA dan segment. ada hadiah yang terus send ke rumah saya...itulah paling best, tak perlu pergi ke post office untuk ambil barangnya dan jimat minyak kereta lagi...


Itulah sebab-sebab kenapa saya tak akan ikut mana mana giveaway dan segment. Walaupun saya join dan menang, saya akan pastikan hadiah yang disediahkan didalam giveaway ataupun segment adalah boleh dibungkus dengan plastic ( macam gambar diatas tu^^) 

So harap maklum ya. Saya tak nak perkara macam ni terjadi sama saya.Jom sama-sama  doakan hari isnin ni saya tak bayar dendanya...amin! 


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

2 comments:

Sherlyanna angiela Martin said...

ohh.. bahaya juga...

Chien si puteri said...

ya lah kak...di brunei tidak dibenarkan atau menerima sebarang kotak post dari luar negeri...sesiapa yang mengambilnya dia akan kena denda (undang-2x) ...tak tahu lah kena denda apa ( membayar atau kena penjara) ....kalau guna bungkusan tak apa lah jua^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...